Cei care iubesc preparatele simple, sănătoase și neobișnuite sunt invitați să pregătească un aperitiv picant pentru iarnă din dovlecei tineri cu foi de dafin și cuișoare..
O rețetă simplă a fost împărtășită de Yulia Arkhipova, expertă în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătitului, un bucătar și un brutar de clasa a patra.
Ingrediente
• otet de vin alb (260 ml);
• dovlecel tânăr (1,2 kg);
• muguri de cuișoare (8 buc.);
• apa filtrata (1,2 l);
• sare (după gust);
• frunză de dafin (8 buc.);
• zahăr granulat (70 g);
• boabe de piper negru (10 buc.);
• umbrele de marar (dupa gust).
Procesul de gatire
Pregătiți dovlecel dens, tineri, cu coajă subțire și spălați-i bine, apoi tăiați-i în cercuri groase sau felii mari.
Sterilizați borcane mici de sticlă și uscați-le, transferați piper și mărar în ele.
Adăugați frunze de dafin și muguri de cuișoare, distribuiți dovlecelul deasupra.
Se fierbe apa si se toarna imediat in borcane, apoi se acopera recipientele de sticla cu capace sterilizate si se lasa deoparte 3-5 minute.
Se toarnă apa din borcane în tigaie și se fierbe din nou, se adaugă zahăr și sare după gust, se amestecă bine și se aduce amestecul la fierbere la foc mic.
Opriți arzătorul și adăugați oțet de vin în tigaie, amestecați bine marinada și turnați-o imediat peste dovlecel, astfel încât să nu mai rămână spațiu liber în borcane.
Strângeți imediat borcanele și întoarceți-le, acoperiți-le cu o pătură groasă sau un prosop mare, lăsați preparatele pe masă aproximativ 4-5 ore, apoi puneți-le într-un loc răcoros timp de 2 săptămâni.