AcasăMâncarePe ce să gătești terci de mei - apă sau lapte: vezi...

Pe ce să gătești terci de mei – apă sau lapte: vezi cu un expert

Terciul de mei este o mâncare gustoasă și sănătoasă, recomandată a fi inclusă în dieta adulților și a copiilor.

Cu toate acestea, mulți oameni se întreabă: pe ce este mai bine să gătești terciul de mei – apă sau lapte? Expertul ediției online a BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, a ajutat să se decidă asupra alegerii.

Dacă doriți să gătiți terci de mei neîndulcit cu carne sau legume, este recomandat să folosiți apă.

Terciul de lapte este mai delicat și este de obicei aromatizat cu dovleac, miere, fructe uscate sau fructe de pădure.

Pentru a face terci de mei pe apă, turnați mălaiul într-o cratiță și adăugați apă.

Odată ce masa dă în clocot, fierbeți-o la foc mediu timp de aproximativ o jumătate de oră, amestecând din când în când, până când lichidul este complet absorbit de mălai.

Pentru a obține un terci lăptos, folosiți un raport de 1:4 (o parte măciniș și două părți apă și lapte).

Se adaugă laptele fierbinte la 10-15 minute după începerea gătitului, când toată apa s-a evaporat.După gătire, acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l să fiarbă încă 5-10 minute.

Mai devreme v-am spus cum să faceți confit de căpșuni.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Toamna este cel mai bun moment pentru plantarea coacăzului negru rowan: va da randament anul viitor

Se crede că aronia, sau coacăzul negru, se plantează cel mai bine toamna - datorită acestei decizii, sorgul de coacăz negru va avea...

Ce să faci cu căpșunile chiar acum pentru ca anul viitor să le poți culege în găleți: principalele secrete au fost dezvăluite

Acum este un moment excelent pentru a avea un impact direct asupra producției de căpșuni de anul viitor.. Pentru a face acest lucru,...

Cum să transformi piureul de cartofi de ieri într-o capodoperă culinară: o rețetă de ‘cuiburi’ de cartofi cu ciuperci

Ați avut mult piure de cartofi rămas de la cina de aseară? Dumneavoastră și familia dumneavoastră nu aveți nicio dorință de a...

Pe măsură ce Israelul anunță începutul unei „noui faze” de război, mai multe dispozitive electronice explodează în Liban.

Brazilia este în flăcări.În ultimele săptămâni, milioane de hectare de terenuri agricole și păduri au ars, întinzându-se de la zonele umede Pantanal până la...

Comentarii recente