Terciul de mei este o mâncare gustoasă și sănătoasă, recomandată a fi inclusă în dieta adulților și a copiilor.
Cu toate acestea, mulți oameni se întreabă: pe ce este mai bine să gătești terciul de mei – apă sau lapte? Expertul ediției online a BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, a ajutat să se decidă asupra alegerii.
Dacă doriți să gătiți terci de mei neîndulcit cu carne sau legume, este recomandat să folosiți apă.
Terciul de lapte este mai delicat și este de obicei aromatizat cu dovleac, miere, fructe uscate sau fructe de pădure.
Pentru a face terci de mei pe apă, turnați mălaiul într-o cratiță și adăugați apă.
Odată ce masa dă în clocot, fierbeți-o la foc mediu timp de aproximativ o jumătate de oră, amestecând din când în când, până când lichidul este complet absorbit de mălai.
Pentru a obține un terci lăptos, folosiți un raport de 1:4 (o parte măciniș și două părți apă și lapte).
Se adaugă laptele fierbinte la 10-15 minute după începerea gătitului, când toată apa s-a evaporat.După gătire, acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l să fiarbă încă 5-10 minute.
Mai devreme v-am spus cum să faceți confit de căpșuni.