Mulți gurmanzi s-au săturat să pregătească aceeași salată – Olivier – pentru fiecare sărbătoare.
Vor să găsească o alternativă la mâncarea gustoasă, dar plictisitoare.
Și există una bună.Este vorba despre o salată numită Kievsky.
Felul de mâncare este foarte asemănător cu Olivier.Dar există câteva diferențe serioase.
În primul rând, salata ‘Kiev’ este mai răcoritoare: prezența unor ingrediente precum ardeiul gras și sucul de lămâie ajută.
În al doilea rând, felul de mâncare este caracterizat de prezența unei combinații interesante de arome: ‘picant ușor + acrișor’.
În al treilea rând, felul de mâncare este mai ușor: nu există maioneză calorică.
În al patrulea rând, există o ușoară crocantă: datorită piperului deja menționat.
Rețeta pentru acest fel de mâncare interesant a fost împărtășită de Yulia Arkhipova, un expert în domeniul bucătăriei, bucătar și brutar de categoria a patra al ediției online Belnovosti.
Rețetă pentru salata ‘Kiev’
Fierbeți cartofii într-un sacou de cartofi.Aveți nevoie de 300 de grame din această legumă.
Este necesar să procesați în apă clocotită și morcovi – 200 de grame.
După finalizarea gătitului, ambele ingrediente ar trebui să fie tăiate în cuburi.Bucățile rezultate ar trebui să fie turnate într-un castron.
În același castron se adaugă mazărea din conservă, șunca tocată și ardeiul tocat (200 de grame fiecare).
Umpleți amestecul rezultat nu trebuie să fie maioneză, ci o masă formată din următoarele componente: 150 de grame de smântână grasă, 30 de grame de muștar, 25 de mililitri de suc de lămâie.
Salata aproape gata ar trebui să fie presărată cu ceapă verde tocată.De asemenea, are sens să sărați și să piperați puțin vasul.
Rezultatul va fi un fel de mâncare foarte apetisant, care va fi cu siguranță apreciat de iubitorii de măsline.