Mulți bucătari casnici rămân la proporția tradițională de crupe și apă (1 la 2) atunci când gătesc orez.
Dar adesea la ieșire nu se obține felul de mâncare dorit – sfărâmicios..
Yulia Arkhipova, un expert în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra, a împărtășit un truc care va împiedica orezul să se lipească de terci.
Aveți nevoie de orez (o cană), apă clocotită (o cană), ulei vegetal (două sau trei linguri), sare (după gust) și pergament.
Orezul și apa vor fi măsurate cu o cană.
Se clătește orezul cu apă rece până devine limpede.
Încălziți 2-3 linguri de ulei vegetal (puteți folosi unt sau ghee) într-o tigaie.
Apoi, puneți orezul spălat, apoi prăjiți timp de 2 minute, fără a uita să amestecați.
Apoi adăugați apă clocotită: dacă ați luat o cană de orez, atunci turnați și o cană de apă clocotită.
Se condimentează cu sare (după gust).Reduceți focul la minimum și acoperiți cratița (mai întâi cu o foaie de pergament, apoi cu capacul).
Se ține în această poziție pe foc timp de 15 minute: apa va fierbe în acest timp, orezul se va găti, dar nu se va lipi.
Rămâne să amestecați cu o furculiță.Așa se obține un orez sfărâmicios.
Mai devreme v-am spus cum să faceți un pilaf de paste.