Intotdeauna imbraci salata Olivier si alte salate cu maioneza?.
Aveți grijă: faceți o greșeală culinară gravă!.
La urma urmei, există un produs care este un pansament mult mai interesant.
Salata la care se adauga acest ingredient iese mult mai apetisanta.
În plus, componenta nu este la fel de dăunătoare ca maioneza.
Dar despre ce produs mai exact vorbim? La această întrebare a răspuns Yulia Arkhipova, expert în domeniul culinar al publicației online Belnovosti, bucătar și brutar de clasa a patra.
Ce să folosiți ca sos pentru salată
Felul de mâncare trebuie asezonat nu cu maioneză, ci cu smântână.Cu cât acest produs din lapte fermentat este mai gros, cu atât mai bine.
Datorită smântânii groase, salata va fi mai fragedă.Gustul ingredientelor vegetale și din carne se va dezvălui mult mai bine.
Smântâna are un alt avantaj serios față de maioneză.Vorbim despre un conținut caloric mult mai mic.
Valoarea energetică a produsului lactat fermentat este de aproximativ 200 kcal.Iar sosul, care conține gălbenuș de ou, unt și zahăr, are de câteva ori mai multe calorii decât smântâna.
Anterior, a fost prezentată o rețetă pentru o untură foarte gustoasă de „cinci minute” într-un borcan.