Pilovul este adorat de mulți oameni pentru că este consistent, delicios și incredibil de aromat.
Dar unele gospodine fac greșeli în procesul de gătire a pilafului.
Să le luăm în considerare în detaliu, astfel încât capodopera culinară să iasă perfectă.Ne va ajuta în acest sens expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Alegerea greșită a orezului
Există destul de multe soiuri de orez oferite pe piață, iar denumirile sale variază foarte mult.Dar nu trebuie să cumpărați ingredientul din magazine.
Rafturile supermarketurilor oferă orez porridge, care va deveni o masă lipicioasă și glutinoasă în timpul tratamentului său termic.
Este mai bine să cumpărați produsul de pe piață, unde gama de opțiuni este mult mai largă.
Greșeli în selectarea uleiului
Dacă cereți sfatul unui bucătar experimentat care înțelege bucătăria Orientului, acesta vă va spune că adevăratul pilaf se gătește cu ulei de bumbac sau cu grăsime de oaie.
Totuși, grăsimile animale au prea mult colesterol, așa că felul de mâncare nu va ieși sănătos.
Este mai bine să folosiți ulei vegetal, care nu este dăunător pentru organism și sănătate.În plus, în ceea ce privește gustul, această opțiune nu este inferioară uleiului de curcan și de semințe de bumbac.
Cantitate greșită de carne
Dacă doriți să faceți un pilaf cu adevărat gustos, carnea trebuie să fie cel puțin la fel de mult în greutate ca orezul.
Adică, dacă urmează să folosiți un kilogram de orez, trebuie să cumpărați un kilogram de carne.
Un astfel de pilaf va căpăta o aromă subtilă și plăcută, în loc să miroasă doar a morcovi, ceapă și orez.Cei dragi nu vor refuza o farfurie cu acest deliciu și cu siguranță vor cere mai mult.
Ignorarea condimentelor
Pur și simplu trebuie să completați mâncarea cu mirodenii.Acestea vor da capodoperei culinare o nuanță apetisantă, precum și un aspect frumos.
Dar nu este necesar să puneți în pilaf absolut toate condimentele care se găsesc în dulapul de bucătărie.
Șofranul și zira vor fi suficiente, deoarece ele dau mâncării aroma sa unică.
Volum greșit de apă
Nu este necesar să turnați prea mult lichid în oală.În caz contrar, chiar și orezul potrivit va deveni o masă lipicioasă care cu siguranță nu va trezi pofta de mâncare.
Este mai bine să nu umpleți suficient decât să umpleți prea mult, deoarece nimeni nu vă împiedică să completați apa pe măsură ce vasul se gătește.
Toate aceste greșeli strică pilaful și vă împiedică să obțineți o capodoperă culinară apetisantă.Evită-le pentru a-i surprinde pe cei dragi cu talentele tale în bucătărie!
Mai devreme v-am spus care sunt condimentele cele mai bune pentru prăjirea puiului.