AcasăMâncareNu o să crezi ce poți face cu ouă și ceai obișnuit:...

Nu o să crezi ce poți face cu ouă și ceai obișnuit: o rețetă uimitoare – ouă de ceai chinezesc

Imaginați-vă că ouăle obișnuite pot fi transformate într-un fel de mâncare delicios, care vă va surprinde invitații și va deveni un adevărat decor pentru masă..

Oăle de ceai chinezesc nu sunt doar o gustare, ci o adevărată operă de artă culinară..

Combinația de ceai negru aromat, sos de soia și condimente oferă ouălor un gust unic și o textură marmorată frumoasă.

Secretul acestei rețete uimitoare a fost împărtășit de Yulia Arkhipova, un expert în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătitului, un bucătar și un brutar de clasa a patra.

Ingrediente

• ou – 8;
• apă – 1200 ml;
• ceai negru – 2 linguri;
• sos de soia – 80 ml;
• anason;
• frunza de dafin – 2;
• usturoi – 2 catei;
• scorțișoară;
• Ardei iute;
• sare – 1 lingurita.

Procesul de gatire

Mai întâi, pregătiți marinada: turnați apă într-o cratiță, adăugați ceaiul, sosul de soia, usturoiul, toate condimentele și sarea, amestecați și aduceți la fiert.

Reduceți focul, acoperiți tigaia și fierbeți timp de 15 minute.Lasati sa se raceasca.

Ceaiul negru chinezesc puternic vrac este cel mai potrivit pentru această rețetă, dar puteți folosi și oolong albastru-verde semifermentat.Evita ceaiul verde, altfel ouale vor avea un gust astringent.

Se fierb ouăle.Puneți-le în apă clocotită și gătiți timp de 6-10 minute, în funcție de cum vă plac.

Scoateți ouăle din frigider cu cel puțin jumătate de oră înainte de gătit pentru a preveni crăparea lor în timpul gătirii.

Răciți imediat ouăle fierte în apă rece.Folosind dosul unei linguri, bateți întreaga suprafață a cochiliei până când coaja se crăpă, dar nu se desprinde.

Se pun apoi ouale in marinada umeda astfel incat sa fie complet scufundate, se lasa sa se raceasca, se pun la frigider si se lasa la marinat pana a doua zi.

Cu cât ouăle sunt mai lungi în marinată, cu atât mai pronunțate sunt aroma și marmorarea.Scufundate în saramură, se pot păstra la frigider câteva zile.

Curățați-le de coajă înainte de a le servi și oferiți-le împreună cu pâine sau produse de copt ca gustare.Sunt potrivite pentru supe, precum și pentru salate de primăvară.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

Comentarii recente