Imaginați-vă că ouăle obișnuite pot fi transformate într-un fel de mâncare delicios, care vă va surprinde invitații și va deveni un adevărat decor pentru masă..
Oăle de ceai chinezesc nu sunt doar o gustare, ci o adevărată operă de artă culinară..
Combinația de ceai negru aromat, sos de soia și condimente oferă ouălor un gust unic și o textură marmorată frumoasă.
Secretul acestei rețete uimitoare a fost împărtășit de Yulia Arkhipova, un expert în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătitului, un bucătar și un brutar de clasa a patra.
Ingrediente
• ou – 8;
• apă – 1200 ml;
• ceai negru – 2 linguri;
• sos de soia – 80 ml;
• anason;
• frunza de dafin – 2;
• usturoi – 2 catei;
• scorțișoară;
• Ardei iute;
• sare – 1 lingurita.
Procesul de gatire
Mai întâi, pregătiți marinada: turnați apă într-o cratiță, adăugați ceaiul, sosul de soia, usturoiul, toate condimentele și sarea, amestecați și aduceți la fiert.
Reduceți focul, acoperiți tigaia și fierbeți timp de 15 minute.Lasati sa se raceasca.
Ceaiul negru chinezesc puternic vrac este cel mai potrivit pentru această rețetă, dar puteți folosi și oolong albastru-verde semifermentat.Evita ceaiul verde, altfel ouale vor avea un gust astringent.
Se fierb ouăle.Puneți-le în apă clocotită și gătiți timp de 6-10 minute, în funcție de cum vă plac.
Scoateți ouăle din frigider cu cel puțin jumătate de oră înainte de gătit pentru a preveni crăparea lor în timpul gătirii.
Răciți imediat ouăle fierte în apă rece.Folosind dosul unei linguri, bateți întreaga suprafață a cochiliei până când coaja se crăpă, dar nu se desprinde.
Se pun apoi ouale in marinada umeda astfel incat sa fie complet scufundate, se lasa sa se raceasca, se pun la frigider si se lasa la marinat pana a doua zi.
Cu cât ouăle sunt mai lungi în marinată, cu atât mai pronunțate sunt aroma și marmorarea.Scufundate în saramură, se pot păstra la frigider câteva zile.
Curățați-le de coajă înainte de a le servi și oferiți-le împreună cu pâine sau produse de copt ca gustare.Sunt potrivite pentru supe, precum și pentru salate de primăvară.