În zilele caniculare, mulți gurmanzi își fac o dietă bazată mai mult pe ‘legume’ și ‘fructe’.
În multe cazuri, această decizie este cea corectă.
Mâncarea răcoritoare ajută organismul atunci când temperatura aerului este ridicată.
Dar există unele legume care, dimpotrivă, încurcă în căldură.
Ceapa și usturoiul sunt demne de menționat ca exemple.
De ce nu ar trebui să mâncați ceapă și usturoi în timpul unui val de căldură
Vești proaste pentru iubitorii de legume picante: astfel de alimente pot înrăutăți starea unei persoane pe timp de caniculă.
Motivul este simplu: ca urmare a consumului de ceapă și usturoi, organismul se ‘încălzește’, temperatura corpului crește, iar transpirația crește.
Organismul pierde apă, crescând riscul de deshidratare și de deteriorare bruscă a sănătății în condiții de căldură.
Acesta este motivul pentru care este indicat să se evite ceapa și usturoiul în zilele toride de vară.
Din același motiv în căldură nu ar trebui să adăugați multă sare la mâncare.Cantitățile excesive de condimente picante pot, de asemenea, dăuna organismului.