AcasăMâncareMurăturile care au fost rulate nu se vor mai tulbura sau nu...

Murăturile care au fost rulate nu se vor mai tulbura sau nu vor mai exploda niciodată: 4 reguli importante

Castraveții murați sunt considerați de unii oameni o adevărată delicatesă.Să spunem mai mult – castraveții sunt într-un fel o operă de artă.

Cel puțin așa crede expertul ediției online BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova.Ea a împărtășit câteva reguli importante, care ar trebui respectate pentru a evita surprizele neplăcute sub formă de conserve explodate.

Rețetă individuală

Nu uitați: puteți modifica orice rețetă de marinadă după bunul plac – faceți doar câteva ‘experimente pe murături, schimbând cantitatea de sare, zahăr și oțet.Faceți acest lucru până când obțineți echilibrul perfect al aromei.

Important: oțetul, deși necesar pentru reglarea acidității, nu trebuie folosit în cantități prea mari – poate strica gustul preparatelor.

Aromă omogenă

Dacă doriți ca toți castraveții din borcan să aibă aceeași aromă, încercați să turnați sarea și zahărul într-un litru de apă în loc să le turnați în borcanul cu castraveți: veți obține astfel o saramură omogenă, care garantează la rândul ei o aromă uniformă a murăturii.

Prevenirea exploziilor

Cauza umflării capacelor borcanelor și a exploziilor ulterioare ale conservelor se datorează bacteriilor și ciupercilor care provoacă fermentația.Acestea pot ajunge împreună cu castraveții și alte ingrediente, așa că încercați să spălați castraveții cât mai bine posibil și să fierbeți toate verdețurile timp de 3-5 minute înainte de a le arunca în borcan.

Punerea la conservă

Raportul ideal este de 2 linguri de sare fără alunecare, o lingură de zahăr și o linguriță de esență de oțet la 1 litru de apă.

După adăugarea oțetului în saramură, închideți imediat borcanele cu capace fierbinți care au fost fierte în prealabil.Acest lucru va asigura o închidere etanșă și va preveni scurgerile.Apoi întoarceți borcanele cu susul în jos, puneți-le într-un lighean (în caz de scurgeri) și înfășurați-le într-o pătură pentru a se răci treptat.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

Comentarii recente