Castraveții murați sunt considerați de unii oameni o adevărată delicatesă.Să spunem mai mult – castraveții sunt într-un fel o operă de artă.
Cel puțin așa crede expertul ediției online BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova.Ea a împărtășit câteva reguli importante, care ar trebui respectate pentru a evita surprizele neplăcute sub formă de conserve explodate.
Rețetă individuală
Nu uitați: puteți modifica orice rețetă de marinadă după bunul plac – faceți doar câteva ‘experimente pe murături, schimbând cantitatea de sare, zahăr și oțet.Faceți acest lucru până când obțineți echilibrul perfect al aromei.
Important: oțetul, deși necesar pentru reglarea acidității, nu trebuie folosit în cantități prea mari – poate strica gustul preparatelor.
Aromă omogenă
Dacă doriți ca toți castraveții din borcan să aibă aceeași aromă, încercați să turnați sarea și zahărul într-un litru de apă în loc să le turnați în borcanul cu castraveți: veți obține astfel o saramură omogenă, care garantează la rândul ei o aromă uniformă a murăturii.
Prevenirea exploziilor
Cauza umflării capacelor borcanelor și a exploziilor ulterioare ale conservelor se datorează bacteriilor și ciupercilor care provoacă fermentația.Acestea pot ajunge împreună cu castraveții și alte ingrediente, așa că încercați să spălați castraveții cât mai bine posibil și să fierbeți toate verdețurile timp de 3-5 minute înainte de a le arunca în borcan.
Punerea la conservă
Raportul ideal este de 2 linguri de sare fără alunecare, o lingură de zahăr și o linguriță de esență de oțet la 1 litru de apă.
După adăugarea oțetului în saramură, închideți imediat borcanele cu capace fierbinți care au fost fierte în prealabil.Acest lucru va asigura o închidere etanșă și va preveni scurgerile.Apoi întoarceți borcanele cu susul în jos, puneți-le într-un lighean (în caz de scurgeri) și înfășurați-le într-o pătură pentru a se răci treptat.