Gătirea pastelor este considerată una dintre cele mai simple proceduri culinare..
Și totuși multe gospodine nu reușesc niciodată să obțină cel mai delicios fel de mâncare..
În timpul tratamentului termic, pastele își pierd adesea gustul strălucitor și proprietățile benefice.
În plus, mâncarea poate fi prea moale.
Cu toate acestea, dacă urmați o regulă culinară simplă, pastele vor fi întotdeauna apetisante, sănătoase și moderat tari.
Esența regulii este „minus 1 minut”
Multe gospodine gătesc paste exact în perioada de timp indicată pe pachet.
Cu toate acestea, expertă în domeniul culinar al publicației rețelei Belnovosti, bucătar, brutar de categoria a patra, Yulia Arkhipova, recomandă alegerea unei alte strategii.
Specialistul sugerează oprirea procesului de gătire a pastelor exact cu 1 minut înainte de ora specificată.
Cu alte cuvinte, dacă producătorul sugerează gătirea produsului timp de 10 minute, atunci durata tratamentului termic ar trebui să fie de 9 minute.
În acest caz, pastele vor fi al dente.Vasul va fi puțin tare.Dar tocmai în această formă mâncarea este cât se poate de sănătoasă și gustoasă.