AcasăPlanteMetoda revoluționară a unui agronom: cum cojile de ouă vă pot dubla...

Metoda revoluționară a unui agronom: cum cojile de ouă vă pot dubla randamentul

Legumicultorii experimentați nu aruncă niciodată cojile de ouă, pentru că ele vă pot dubla recolta.

Cum să aplicați corect acest fertilizator util, a spus agronomul Ivan Russkikh în canalul său Zen.

Cum să folosiți coaja de ou ca îngrășământ

Cojile de ou sunt o sursă unică de calciu și de alți micronutrienți necesari plantelor, dar, din cauza structurii lor dense, se dizolvă lent în sol.

Cel mai simplu mod de utilizare a cojii ca îngrășământ dezoxidant este de a o măcina într-o făină precum făina de dolomită.Totuși, chiar și sub această formă, ea nu va deveni activă până la sfârșitul sezonului sau în anul următor.

Acțiunea cojii poate fi accelerată de mobilizatorii de fosfați, dar este mult mai ușor de preparat un îngrășământ ‘rapid cu calciu’.

Turnați doi litri de oțet 9% într-un borcan de trei litri și puneți acolo cochiliile pe măsură ce apar.

Se va forma spumă pe măsură ce cojile se dizolvă, așa că nu umpleți borcanul complet cu oțet și nu puneți toate cojile acumulate deodată.

Îngrășământul se folosește astfel: un pahar de îngrășământ dizolvat în 5 litri de apă și udat în proporție de 0,5-1 litru pe plantă.Roșiile, ardeii, castraveții, vinetele și varza sunt foarte iubitoare de acest îngrășământ.

Se poate folosi și acidul citric ca solvent (o lingură de acid citric la un litru și jumătate de apă).

Mai devreme v-am spus cu ce hrănesc căpșunile grădinarii experimentați după fructificare.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Rapid de făcut și rapid de mâncat: cum să faci arici de brânză de vaci pentru ceai

Biscuiții făcuți cu această rețetă sunt măturați în jumătate de oră, așa că, dacă aveți de gând să îi faceți, puteți frământa în...

Following the Tropics: monitorizarea valului tropical din Caraibe

BLOOMINGTON, Ill.(WMBD) - Zona centrală a orașului Bloomington a fost transformată într-o Indie în miniatură pentru cea de-a 15-a ediție anuală a Festivalului Bucuriei.Bucătăria...

Premierul spune că Albania le va acorda musulmanilor bektashi din Tirana suveranitate, la fel ca Vaticanul

BLOOMINGTON, Ill.(WMBD) - Zona centrală a orașului Bloomington a fost transformată într-o Indie în miniatură pentru cel de-al 15-lea Festival anual al Bucuriei.Bucătăria indiană...

Cum să folosiți făina în mediul rural: 3 opțiuni interesante

Dacă credeți că făina poate fi folosită doar în scopuri culinare, vă înșelați amarnic. Se pare că produsul poate acționa și ca remediu...

Comentarii recente