Orezul este unul dintre ingredientele principale ale bucătăriei chinezești..
De aceea, nu este surprinzător că oamenii din China au reușit să vină cu cea mai bună opțiune pentru gătirea acestei cereale..
Terciul de orez preparat de bucătari din Regatul Mijlociu iese întotdeauna sfărâmicios.
În plus, preparatul are un aspect foarte apetisant.Vorbim despre albul ideal al cerealelor tratate termic.
Yulia Arkhipova, expertă în domeniul culinar al publicației rețelei Belnovosti, bucătar și brutar de categoria a patra, a vorbit despre metoda chineză de gătire a orezului.
Clătiți cerealele
Primul lucru de făcut este să speli bine orezul nefiert.
Mulți gurmanzi nu efectuează această acțiune.Și degeaba: rezultatul final nu este terci, ci un bulgăre neapetisant.
Dar dacă o speli, cerealele vor pierde excesul de amidon, ceea ce provoacă lipiciitate.
În plus, produsul va scăpa de murdărie.
Este nevoie de destul de mult timp pentru a clăti orezul.Procedura poate fi finalizată numai atunci când următoarea porție de apă folosită își păstrează transparența.
Adăugați oțet
Secretul pentru a face boabele de orez albe ca zăpada este utilizarea a nouă procente de oțet.O altă opțiune bună este oțetul de mere.
În timpul tratamentului termic al orezului, la lichidul care barbote trebuie adăugată o lingură din produsul acru menționat mai sus (pe un pahar de cereale).
Apropo, datorită oțetului, vasul va dobândi nu numai o culoare frumoasă, ci și un gust strălucitor.