Te-ai săturat de clătite obișnuite? Nici o problemă!.
Doar faceți o altă versiune a acestui fel de mâncare..
De exemplu, puteți face clătite cu umplutură de cârnați și brânză.
Acest fel de mâncare este foarte gustos și satisfăcător.Acesta este micul dejun perfect.
În plus, acest tip de clătite are un aspect incredibil de apetisant: produsele din făină arată superb atunci când sunt tăiate.
Yulia Arkhipova, expertă în domeniul culinar a publicației rețelei Belnovosti, bucătar și brutar de categoria a patra, a împărtășit rețeta preparatului.
Reteta de clatite cu carnati si branza
Mai întâi trebuie să pregătiți aluatul.Luați un recipient adânc, turnați o jumătate de pahar de chefir în el și spargeți un ou.
Amestecați amestecul, adăugați 100 de grame de făină cernută, o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu, precum și un praf de sare și zahăr granulat.
După amestecarea temeinică din nou, baza pentru clătite va fi aproape gata.Lăsați amestecul timp de aproximativ un sfert de oră.
În timp ce aluatul se infuzează, tăiați cârnații fierți (ar trebui să obțineți 8 felii subțiri) și brânza (aveți nevoie de 4 felii).
Apoi, turnați o parte din aluat pe tigaia încălzită pentru a face 4 clătite.Asezati cate o felie de carnat, cate o farfurie de branza pe fiecare dintre ele, iar deasupra inca o bucata de carnat.
Umpleți toate „structurile” cu aluatul rămas.
După aceasta, nu mai rămâne decât să prăjiți clătitele pe ambele părți până devin aurii.