S-ar părea că ce poate fi mai simplu decât fierberea pastelor?
Cu toate acestea, mulți oameni o fac incorect.Despre principalele reguli de fierbere a pastelor povestește expertul ediției rețelei ‘Belnovosti’ în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra Iulia Arkhipova.
Cum să gătești corect macaroanele
În primul rând, pastelor le place să fie gătite în multă apă (un litru de apă la 100 de grame de paste).
În al doilea rând, pastelor le place apa fiartă.Trebuie să puneți pastele numai în apă fiartă sărată (10 grame de sare la 100 de grame de paste).
În al treilea rând, pastele lungi nu trebuie rupte, ci coborâte încet în apa clocotită, acest lucru va reduce probabilitatea de lipire.
În al patrulea rând, nu acoperiți vasul cu paste cu un capac.De asemenea, pastelor nu le place amestecarea frecventă.
În al cincilea rând, pastelor le place uleiul vegetal.Adăugați o lingură de ulei (pentru 4-5 litri de apă) în apa clocotită, apoi puneți pastele.
Anterior, expertul a spus cum să gătești khachapuri leneșe.