Recoltarea de iarnă a legumelor este în plină desfășurare și, în timp ce cea mai largă gamă de legume este disponibilă pe piață, puteți fi creativ..
Iată o altă rețetă de vinete de care cu siguranță se va bucura toată lumea de acasă..
Experta revistei noastre, Yulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutărie de rangul a patra, ne-a spus cum să gătim vinete în stil coreean pentru iarnă.
Va fi necesar
Cum să gătești
1.Tăiați vinetele în felii, dacă este necesar, înmuiați câteva minute cu sare pentru a elimina amărăciunea, apoi clătiți.
2.Ardeiul se curata de seminte si se taie fasii, se rade morcovii, se trece usturoiul printr-o presa.
3.Prăjiți vinetele într-o tigaie până devin aurii.
4.Apoi amestecați-le cu legume, turnați ulei vegetal, adăugați condimente conform listei și oțet.Se amestecă și se lasă 30 de minute.
5.Se pune salata in borcane sterilizate, se aseaza intr-o cratita cu apa, se acopera cu capace si se sterilizeaza 15-20 minute.
Rulam borcanele, le intoarcem, le acoperim, iar cand se racesc, le punem deoparte pentru depozitare intr-o camera intunecata si racoroasa.