Mulți gurmanzi sunt convinși că atunci când gătesc ouă amestecate, acestea trebuie să fie sărate și piperate.
De fapt, aceste acțiuni nu sunt deloc necesare.
Mai mult, înlocuirea sării și a piperului măcinat cu un alt ingredient ajută la îmbunătățirea simțitoare a aromei unui fel de mâncare popular de dimineață.
Un truc culinar interesant a fost povestit de Iulia Arkhipova, un expert în domeniul bucătăriei, bucătar și brutar de categoria a patra al ediției online Belnovosti.
Cum să înlocuiești sarea și piperul în ouăle amestecate
Desigur, aceste condimente ajută la scoaterea în evidență a gustului ouălor prăjite.
Dar este mai bine să folosiți un alt aditiv – sosul de soia.
Faptul este că această componentă se combină perfect cu mâncărurile proteice.
Datorită sosului de soia, astfel de mâncăruri capătă o aromă mai strălucitoare.
Aditivul mai are un avantaj față de sarea de masă: ouăle amestecate sunt ‘sărate’ mai uniform.Dacă ‘cristalele’ ajung doar pe unele părți ale vasului, sosul de soia ‘îmbibă’ întregul vas.
Cel mai interesant, sosul de soia poate fi adăugat atât la ouăle amestecate, cât și la ouăle glazurate.
Dacă totul este clar cu prima variantă, atunci în al doilea caz ar trebui să procedați după cum urmează: mai întâi prăjiți o ceapă tocată într-o tigaie, apoi adăugați 50 de mililitri de sos de soia la masa de legume, iar apoi spargeți 3 ouă într-un castron.
Anterior, gurmanzilor li s-a spus cum să înmoaie mazărea pentru a o găti timp de 10-15 minute.