Plăcinta cu mere este cea mai simplă patiserie pe care și-o poate permite o gospodină..
Majoritatea acestor plăcinte sunt coapte în grabă și folosind ingrediente aproape improvizate.Să vorbim doar despre asta.
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de clasa a patra, ne-a spus cum să coacem o plăcintă cu mere după rețeta „3 căni”.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Amesteca grisul, zaharul intr-un bol, cerne faina si adauga praful de copt.
2.Spălați merele și curățați-le de coajă și semințe, radeți pulpa pe o răzătoare grosieră.
3.Pregătiți o tavă de copt, ungeți-o cu ulei și turnați în ea aproximativ 1/3 din amestecul uscat.
4.Răspândiți 1/3 din merele rase uniform deasupra.Apoi din nou 1/3 făină și din nou mere.Ar trebui să existe 2-3 straturi în total (în funcție de dimensiunea matriței).
5.Rade untul direct pe placinta si pune piesa de prelucrat intr-un cuptor preincalzit la 180 de grade Celsius pentru 45 de minute.
Scoateți tortul din tavă după ce s-a răcit.Poftă bună!