Nu mai vrei să gătești omletă standard dimineața?.
Nici o surpriză: cel mai probabil, acest fel de mâncare a apărut atât de des pe masă încât pur și simplu te-ai săturat de el..
Dar ar trebui să renunți complet la micul dejun cu ouă?
Desigur că nu! Este suficient doar să actualizați mâncarea – și veți ajunge la următoarea concluzie: „Uau! Și acesta este ceva nou și neobișnuit!”
Există un fel de mâncare numit „ou de nor”.
Este destul de simplu de preparat, subliniază Yulia Arkhipova, expert în domeniul culinar al publicației rețelei Belnovosti, bucătar, brutar de clasa a IV-a.
Reteta omleta
Luați un ou de găină și separați cu grijă gălbenușul de albuș.
Precizia este foarte importantă: partea galbenă a produsului trebuie să rămână intactă.
Bate bine albușurile până când apar vârfuri tari.Efectuarea acestei acțiuni este secretul tandreței incredibile a viitorului fel de mâncare.
Pregătiți o foaie de copt, puneți pe ea pergament, acoperiți materialul cu un strat subțire de ulei vegetal și întindeți albușul spumă.
Faceți un „cuib” și puneți foaia de metal cu tot conținutul ei într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade.
La 5 minute după începerea coacerii, scoateți foaia de copt și puneți în „nor” gălbenușul separat anterior.Întoarceți „structura” în cuptor.
Durata celei de-a doua părți a coacerii ar trebui să fie de 3 minute.
Rezultatul va fi un preparat foarte frumos.”Norul” va arăta foarte gustos.
Nici gustul și consistența ouălor omletă nu vă vor dezamăgi.Aroma plăcută, albul delicat și gălbenușul întins te vor face să ajungi la concluzia că micul dejun este ideal.