Untura este un produs foarte util care conține vitaminele A, D și E în cantități mari, precum și calciu, sodiu, magneziu, fosfor, mangan, zinc, fier, cupru și seleniu.
Acizii grași din untură au un efect coleretic și cresc producția de colesterol bun, ceea ce contribuie la reducerea riscului de ateroscleroză.
Slănina se distinge favorabil de alte grăsimi prin conținutul său de acid arahidonic, care este esențial pentru funcționarea normală a inimii și a sistemului imunitar.
Cu toate acestea, este extrem de important să consumăm corect acest produs util.
În ce formă este util să consumăm untură
Deoarece untura își pierde proprietățile utile atunci când este prăjită, este mai bine să o consumăm în formă sărată.
Nu trebuie să mâncați untură în fiecare zi și în cantitate mare.Un adult sănătos nu poate consuma mai mult de 30-40 de grame de untură de două-trei ori pe săptămână.
Slănina este contraindicată în bolile intestinale, pancreatită, calculi biliari.
De asemenea, nu se recomandă consumul acestui produs pe stomacul gol, este plin de inflamații ale pancreasului.
Anterior v-am spus cum să preparați o supă rece răcoritoare.