Gătirea pastelor este considerată o procedură culinară foarte simplă..
Și totuși este foarte ușor să faci o greșeală..
De exemplu, mulți oameni adaugă paste în apă prea devreme.
Yulia Arkhipova, expertă în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătit, bucătar, brutar de clasa a patra, subliniază: produsul trebuie să ajungă într-un lichid care fierbe rapid.
A pune pastele în apă rece este o mare greșeală.
Trimiterea produsului în apă fierbinte, dar care nu este încă clocotită este, de asemenea, o acțiune greșită.
De ce ar trebui turnate pastele în apă care fierbe rapid?
Răspunsul este simplu: fără a îndeplini această condiție, vasul nu se va dovedi perfect.
Dacă pastele ajung în apă rece sau insuficient fierbinte, atunci în loc de o masă cu drepturi depline, se va dovedi a fi o masă lipsită de gust, lipicioasă.
Dar dacă turnați pastele în lichidul care clocotește, acestea nu se vor lipi și se vor dovedi a fi cât mai apetisante.
Un punct important cu sarea
Mai există o nuanță importantă: când apa fierbe, nu vă grăbiți să turnați imediat pastele.
Mai întâi adăugați sare în lichid și abia apoi aruncați pastele.
Dacă adăugați sare în apa rece, temperatura acesteia va crește prea mult timp.
Dacă adaugi sare după ce adaugi pastele, riști să obții un preparat cu gust neuniform.