O metodă neobișnuită de preparare a piureului de cartofi este populară în Belarus..
Smecheria este aceasta: cartofii nu trebuie fierti in apa, ci intr-un amestec de lapte si smantana..
Datorită acestei opțiuni de procesare, măruntaiele capătă un gust foarte luminos.
În plus, piureul va fi incredibil de fraged.
Rețeta piureului de cartofi din Belarus a fost împărtășită de Yulia Arkhipova, un expert în publicația rețelei Belnovosti în domeniul gătit, un bucătar și un brutar de clasa a patra.
Cum se prepară piure de cartofi în stil belarus
După cum sa menționat mai sus, cartofii nu trebuie fierți în apă.
Luați o cratiță, puneți în ea tuberculi curățați și tăiați în jumătate, turnați laptele.
Băutura albă ar trebui să acopere jumătatea inferioară a cartofilor.
Apoi, trebuie să turnați crema.Ca rezultat, legumele ar trebui să fie complet în lichidul alb.
Așa trebuie fierți cartofii.
Drept urmare, nuanțele vor dobândi un gust bogat.Tot ce rămâne este să transferați legumele fierte într-o altă tigaie și să le „procesați” cu un zdrobitor de cartofi.Nu este nevoie să adăugați unt.
Dacă masa se dovedește a fi uscată, puteți adăuga câteva linguri de lichid lăptos în care au fiert tuberculii.
Piureul preparat va fi foarte apetisant.Textura sa va fi cremoasă.