Vrei să faci o omletă foarte pufoasă? Atunci nu bateti albusurile si galbenusurile impreuna!.
În primul rând, separați partea galbenă a oului de partea limpede..
Imediat înainte de a bate, trebuie să adăugați un ingredient simplu la albușuri.
Și apoi componenta albă a oului va dobândi consistența ideală ca urmare a „prelucrării” ulterioare.
Yulia Arkhipova, expertă în domeniul culinar a publicației rețelei Belnovosti, bucătar și brutar de clasa a patra, ne-a împărtășit secretele pregătirii omletei perfecte.
Cum să gătești corect o omletă
După cum am menționat mai sus, mai întâi trebuie să separați gălbenușurile de albușuri.
Recipientul cu gălbenușurile trebuie lăsat deocamdată deoparte.Mai întâi trebuie să „lucrați” cu proteinele.
În primul rând, această masă ar trebui să fie sărată.Adăugarea timpurie de sare este o garanție a activității crescute a moleculelor de proteine.Drept urmare, proteina va bate perfect (chiar și cu mâna): veți obține o masă incredibil de aerisită.
Trebuie să amestecați cu grijă gălbenușurile separate anterior în această bază.
Masa rezultată trebuie pusă într-o tigaie încălzită, care a fost unsă în prealabil cu ulei vegetal (puteți arunca și câteva cuburi de unt).
Prăjiți omleta pe ambele părți până este gătită.Rezultatul este un preparat apetisant, fraged și foarte pufos.