Dacă decideți să folosiți apă clocotită atunci când gătiți orez, nu trebuie să vă plângeți că, în loc de un fel de mâncare în care orezul este separat de orez, v-ați ales cu un terci mic de minte.
Iulia Arkhipova, bucătăreasă expertă a ediției online BelNovosti, a spus ce să nu faci pentru a nu anula toate eforturile depuse pentru a găti pilaf.
Folosiți orez murdar
Înainte de gătit, boabele de orez trebuie întotdeauna spălate, și în mai multe ape, pentru a le scăpa de amidon.Această ‘componentă’ este cea care transformă orezul în terci.
Turnați apă după cum trebuie
În primul rând, aveți nevoie de apă excepțional de rece pentru orez sfărâmicios.
Apa rece trebuie turnată în cazan, iar boabele de orez trebuie spălate în apă rece.
Și în al doilea rând, contează chiar și cum torni apa.Trebuie să o faceți cu grijă, de-a lungul peretelui cazanului, astfel încât la final nivelul apei să fie cu două degete deasupra nivelului orezului.
Anterior, expertul a spus cum să gătești varza umplută pentru a o face foarte gustoasă.