Felul de mâncare numit ‘pachat’ este popular nu numai în Mordovia, ci și în afara acestui subiect al Federației Ruse.
Nimic surprinzător: felul de mâncare este foarte apetisant, astfel încât gurmanzii din diferite regiuni i-au acordat atenție.
Ce este pachatul? Este o clătită caracterizată prin pufoșenie și gust strălucitor.
Felul de mâncare obține aceste caracteristici prin utilizarea drojdiei și a două tipuri de făină în același timp.
Rețeta clătitelor din Mordovia a fost împărtășită de Iulia Arkhipova, un expert bucătar și brutar al ediției online Belnovosti.
Cum se prepară pachatul
Se toarnă 100 de mililitri de lapte cald într-un castron mare, se adaugă 10 grame de drojdie, 2 linguri de zahăr granulat și o jumătate de linguriță de sare.
Când ingredientele s-au dizolvat într-o licoare albă, trebuie să turnați făina de grâu (3 linguri) și făina de mei (2 linguri).
Apoi, spargeți 2 ouă într-un castron, turnați încă 100 de mililitri de lapte și amestecați bine conținutul.
Lăsați amestecul rezultat într-un loc cald timp de câteva ore.
Aceasta va fi o bază perfectă pentru clătite din care se vor prăji plăcintele.
Clătitele vor ieși incredibil de aerisite și gustoase.