Găluștele cu afine sunt una dintre puținele din care pot mânca tone.Nu mă pot sătura niciodată de ei.Vara, au cel mai bun gust cu fructe de padure proaspete, dar iarna sunt gustoase si cele congelate.Cu toate acestea, nimic nu se compară cu cele direct din tufișuri.În găluște își păstrează forma, nu se destramă, iar când sunt mușcate, sunt atât de suculente încât sucul curge liber din ele.
găluștele mamei
De aceea mama a făcut mereu găluște cu afine toată vara.Fiicele mele au devenit la fel de fane ale acestei cine ca mine și ori de câte ori își vizitau bunica, îi cereau aceste găluște.Și, după cum știți, bunica nu va spune niciodată nu nepoților ei.Dar pentru a nu le face singură, la început le-a cerut fetelor să adauge fructele de pădure, apoi au început să lipească găluștele și au început să ajute la realizarea aluatului în sine.Bunica a măsurat ingredientele și fetele au frământat aluatul, învățând consistența potrivită.Iar a sosit momentul ca fetele să preia confecţionarea găluştelor şi să le facă de la pregătirea aluatului până la aruncarea găluştelor în apă.Bunica supraveghează doar întregul proces.Și așa nepoții au preluat rolul bunicii și o fac de minune. Aluatul este perfect neted, elastic și subțire și nu se scurg fructe de pădure în timpul gătirii deoarece găluștele nu se desfășoară sau nu se rup.Rețeta acestor găluște este simplă, așa că notează-o și folosește-o în sezon și în afara sezonului.Puteți înfunda orice umplutură în ele.
Mesaj: faceți clic dreapta aici dacă doriți să eliminați textul promovat
Vezi și: Ce să faci cu aluat de găluște? 5 sugestii delicioase
Galuste cu afine din reteta bunicii
Pentru a prepara găluște cu afine, evident ai nevoie de afine.Alegeți proaspăt, nezdrobit, de preferință recoltat în aceeași zi.Nu uitați să le spălați bine și să le uscați înainte de a le adăuga în aluat.Unul dintre cele mai importante lucruri pentru a face aluatul elastic este adăugarea de apă fierbinte.
Porțiune pentru aproximativ 15 găluște.
Se toarnă făină pe masă, se toarnă o lingură de ulei în mijloc și se adaugă un ou.Scoateți făina în mijloc cu un cuțit, tocați-o astfel încât ingredientele să fie ușor combinate, apoi turnați treptat apă fierbinte și frământați aluatul.Aluatul trebuie să fie elastic, nu prea dur, nu prea moale.Dacă este prea tare, adăugați puțină apă fierbinte, dacă este prea moale, adăugați făină.Din pacate, trebuie sa inveti sa prinzi momentul potrivit pentru a framanta aluatul, dar dupa cateva incercari il vei invata perfect.
Aluatul framantat se intinde foarte subtire , se taie cercuri, de preferat cu un pahar, si se pune afine pe fiecare cerc, se presara usor zahar si se lipesc laturile framantand-le cu degetele.
Fierbe apa intr-o oala mare, adauga putina sare si o lingura de ulei in apa si arunca cu grija galustele in apa clocotita. Gătiți 9-10 minute
Scoateți cu o lingură mare și serviți imediat cu smântână, iaurt sau unt topit.
Cum să reîncălziți găluștele cu afine?
Rar se lasă ceva a doua zi, dar dacă a mai rămas ceva, merită să știi cum să-l depozitezi și apoi să-l reîncălziți.Cel mai bine este să depozitați găluștele într-un recipient alimentar, dar este o idee bună să turnați puțin unt peste ele pentru a nu se lipi împreună când se răcesc.
Galustele cu afine au cel mai bun gust cand sunt incalzite in apa clocotita cu sare (aprox. 3 minute).
De asemenea, pot fi încălzite în cuptorul cu microunde.De asemenea, le puteți găti la abur pentru a vă asigura că nu se vor destrăma în apă.
Puteți îngheța găluște cu afine?
Nimic nu te împiedică să îngheți găluștele.Galustele crude cu afine trebuie puse pe o tava sa nu se atinga si introduse la congelator.Când sunt tari, puneți-le în pungi sau recipiente pentru alimente.De asemenea, puteți îngheța găluște deja gătite.Trebuie să le puneți pe o tavă, să așteptați până se răcesc complet și să le puneți la congelator.Când sunt complet congelate, puneți-le în pungi sau recipiente. Găluștele congelate pot fi păstrate până la 6 luni.
Mesaj: faceți clic dreapta aici dacă doriți să eliminați textul promovat