AcasăPlanteFasole siciliană cu usturoi și oregano

Fasole siciliană cu usturoi și oregano

Mănâncă Frumos.

Ingrediente pentru fasolea siciliană

  • 1 kg de fasole.
  • 250 ml apă.
  • 125 ml ulei de măsline.
  • 1 lingura de sare de mare.
  • 2 linguri de oregano uscat.
  • 2 catei de usturoi.
  • Cum se prepară fasole siciliană gătită?

    Pasul 1:.

    Clătiți sub robinet fasolea (de preferință proaspătă, tânără, din recolte poloneze, dar puteți folosi și bulion congelat).Fierbe apa cu un praf de sare intr-o oala mare.Cand incepe sa fiarba adaugam fasolea.Putem adauga si o lingurita de zahar si 2 foi de dafin.Dacă folosim boabe tinere, gătim fasolea nu trebuie să dureze mai mult de 10 minute pentru a le face al dente. Nu vrem să se gătească prea mult, ar trebui să fie destul de moi, dar totuși tari.Pune-l cu o lingura cu fanta intr-o baie de apa rece cu cuburi de gheata.Datorită acestui lucru, vom opri imediat tratamentul termic, iar fasolea va fi cărnoasă și își va păstra culoarea frumoasă.

    Mănâncă Frumos.

    Pasul 2:.

    Scoateți coajele de usturoi.Le presam printr-o presa sau le tocam foarte marunt.Este o idee bună să folosiți o tehnică care presupune tăierea usturoiului și măcinarea simultană a acestuia cu marginea unui cuțit.Trebuie să vă amintiți să sărați pulpa, acest lucru îi permite să elibereze suc și o face mai ușor de măcinat. Toarnă oregano într-un castron și toarnă o cantitate mică de apă fierbinte peste el pentru a se umfla.Acesta este un pas important deoarece bucățile uscate de ierburi pot fi destul de dure, iar înmuierea lor le va elibera aroma.Alternativ, puteți folosi frunze de oregano proaspete, tăiate cu o foarfecă specială pentru plante sau un cuțit cu lamă semicirculară (mezzaluna).

    Mănâncă Frumos.

    Pasul 3:.

    Combinăm ingredientele pentru marinată, adică oregano și usturoi, cu apă și ulei de măsline (de preferință ulei de măsline extravirgin, poate fi chiar aromatizat, de exemplu cu o notă de busuioc).Adăugați sare de mare.Se amestecă bine, astfel încât să se dizolve complet.La marinada pentru fasole siciliană puteți adăuga și o lingură de suc de lămâie sau lămâie.Iar iubitorii de arome distinctive vor fi cu siguranță bucuroși să adauge un praf de ardei iute sau un pic de fulgi de chili.

    Mănâncă Frumos.

    Pasul 4:.

    Turnăm fasolea.Tăiați pielea fiecărui bob cu un cuțit.Acest lucru este pentru două lucruri: în primul rând, marinada va intra înăuntru și aroma va fi distribuită uniform pe tot felul de mâncare.În al doilea rând, va fi mai ușor să eliberezi fasolea din coajă în timp ce mănânci.De asemenea, puteți curăța complet fasolea în avans, dar amintiți-vă că coaja conține o mulțime de ingrediente valoroase, inclusiv fibre alimentare și este mai dificil să pregătiți fasolea „goală” în așa fel încât să nu înceapă să se facă. se destramă.Pune fasolea în marinadă.Se amestecă până se acoperă bine cu ulei de măsline și condimente.Pune la frigider pentru minim 2 ore.În acest timp, ar trebui să devină saturată cu aroma uleiului de măsline, oregano și usturoi.

    Mănâncă Frumos.

    Cum se servește fasolea cu usturoi în stil sicilian?

    Fasole scăldată în ulei de măsline aromat și oregano, gătită în stil sicilian merită să le scoateți din frigider înainte de servire, de preferință cu o oră înainte de a mânca.Are un gust grozav la temperatura camerei, când aroma și mirosul de oregano se dezvoltă pe deplin, iar uleiul are consistența potrivită.Astfel de fasole sunt o gustare genială, sănătoasă pentru după-amiezele fierbinți, le puteți servi și la o întâlnire cu prietenii în loc de gustări gata preparate.Este extrem de gustos, chiar creează dependență, de la sine, dar când ne plictisim de el, merită tratați-l ca bază pentru o salată și combinați-l cu:

  • roșii tăiate cubulețe – proaspete, cărnoase, de preferință soiul rom, sau uscate (puteți folosi și ulei de măsline dintr-un borcan pentru a marina fasolea).
  • feta sau altă brânză moale, puteți folosi și brânză de vaci afumată mărunțită.
  • slănină crocantă sau șuncă fiartă tăiată cubulețe, sau șuncă maturată, de exemplu șunca de Parma.
  • felii de dovlecel la grătar sau de mazăre verde (merită și decorarea unei astfel de compoziții cu muguri parfumați).
  • În fiecare versiune, fasolea siciliană are un gust grozav cu pâine prăjită crocantă la cuptor sau baghetă proaspătă.Il poti servi cu aperitive reci precum conopida murata, hummus sau pasta de legume la cuptor.

    Andreea Dumitrescu
    Andreea Dumitrescu
    Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Cele mai populare

    Rusia și Ucraina fac schimb de peste 200 de prizonieri

    Sâmbătă, atât Rusia, cât și Ucraina au declarat că peste 200 de prizonieri au fost schimbați între cele două națiuni.Volodymyr Zelensky, președintele Ucrainei, a...

    Toamna este cel mai bun moment pentru plantarea coacăzului negru rowan: va da randament anul viitor

    Se crede că aronia, sau coacăzul negru, se plantează cel mai bine toamna - datorită acestei decizii, sorgul de coacăz negru va avea...

    Ce să faci cu căpșunile chiar acum pentru ca anul viitor să le poți culege în găleți: principalele secrete au fost dezvăluite

    Acum este un moment excelent pentru a avea un impact direct asupra producției de căpșuni de anul viitor.. Pentru a face acest lucru,...

    Cum să transformi piureul de cartofi de ieri într-o capodoperă culinară: o rețetă de ‘cuiburi’ de cartofi cu ciuperci

    Ați avut mult piure de cartofi rămas de la cina de aseară? Dumneavoastră și familia dumneavoastră nu aveți nicio dorință de a...

    Comentarii recente