Există o mulțime de rețete de castraveți și adaosurile care se abat de la rețeta standard sunt cele care influențează în cele din urmă gustul.Baza aici sunt, desigur, castraveții murați și murați și profităm la maximum de aceștia.Toate celelalte sunt variații pe care le procesăm adesea, dar doar pentru a le încerca.Dacă ne place în mod deosebit o aromă, facem o porție mai mare.Castraveții în sos dulce-acru cu un adaos ieftin pe care toată lumea îl are acasă sunt un lucru atât de sigur.
Ingrediente pentru castraveți dulci și acrișori cu ceapă
Cum să faci castraveți dulci și acri cu ceapă?
- Spălați bine castraveții sub jet de apă rece.Puneți-le într-un bol mai mare și turnați apă rece peste ele.Dați deoparte 60 de minute. .
- După acest timp, scurgeți castraveții și tăiați-i felii (nu trebuie să fie prea groși, aprox. 3 milimetri) – nu necesită peeling prealabil.
- Curățați ceapa dacă este necesar – cele tinere nu au coaja clasică.Spălăm și tăiem capetele pe ambele părți.Și apoi le tăiem în jumătate de felii. Adăugați-i la castraveți, adăugați sare și zahăr, amestecați până când toate ingredientele sunt acoperite uniform cu condimente.Trebuie lăsate din nou deoparte, dar de data aceasta pentru 2 ore.Ideea este să le lași să elibereze cât mai mult suc.
- Între timp pregătim borcanele.Acestea trebuie spălate și clătite bine, astfel încât să nu rămână urme de lichid de spălat vase în ele.În plus, ar trebui să fie opărite, adică turnate cu apă clocotită.Facem același lucru cu nucile.Ca să fim siguri, verificăm borcanele pentru a le elimina pe cele care sunt ciobite.Nucile, în schimb, nu pot fi zdrobite sau ruginite, chiar și cele cu cele mai mici urme ar trebui respinse.Dacă nu suntem siguri, cel mai bine este să cumpărăm altele noi decât să ne plângem că conservele sunt stricate.
- turnați oțet de mere (sau alt oțet, în funcție de disponibilitate și preferințe individuale) în castraveții și ceapa tocate (nu turnați lichidul rezultat).Amesteca.Apoi le punem în borcane, apăsându-le destul de strâns.Dar nu ar trebui să atingă capacul în sine, trebuie să lăsați aproximativ 1 centimetru de spațiu de la margine.De asemenea, este necesar să se acorde atenție dacă cantitatea de saramură este comparabilă.
- Castraveții în murături dulci și acru trebuie pasteurizați. Pentru a face acest lucru, acoperiți fundul oalei cu o cârpă curată de bumbac.Așezați borcanele pe el, dar asigurați-vă că nu se ating între ele, altfel se pot crăpa.Turnați apă peste ele și încălziți totul la foc mic.Imediat ce apa incepe sa fiarba, masuram 15 minute.Întregul lucru ar trebui să bule ușor.La final, scoatem cu grija borcanele si le asezam cu capul in jos, pe o carpa asezata pe blat Acestea pot fi si prosoape de hartie, suport de pluta sau o placa de lemn.Datorită acestui lucru, capacele vor avea șansa de a fi aspirate corespunzător și, în același timp, vom verifica dacă sunt strânse.
Mesaj: Faceți clic dreapta aici dacă doriți să eliminați textul promovat
Vezi și: Acesta este motivul pentru care castraveții ies moi și moale.O greșeală comună poate strica conserve întregi
Alte produse din castraveți
Pe vremuri era mai ales murat și conservat, nu erau multe lucruri fanteziste, toată lumea le făcea aproape la fel, se întâmpla mai mult în ceea ce privește proporțiile.Abia în timp au început să apară și alte opțiuni.Vezi ce mai poți face cu ele:
Și lista ar putea continua, practic la nesfârșit.