Pregătirea ardeilor și vinetelor nu este cea mai populară, așa că gospodinele pot avea îndoieli dacă merită să experimenteze aceste legume înrudite, dar totuși diferite..
Gospodinele cu cunoştinţe nu se îndoiesc, ci pur şi simplu gătesc..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de rangul a patra, ne-a spus cum să rulăm ardeii și vinetele.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Ardeii curați sunt tăiați în patru părți.Procedăm la fel cu vinetele, apoi punem legumele la înmuiat în apă cu sare.
2.Tăiați usturoiul în felii subțiri, tăiați pătrunjelul cu un cuțit.
3.Adăugați frunza de dafin, sare, boabe de piper, ulei și oțet în apa clocotită.Se fierb apoi ardeii si vinetele in marinada.
4.Pe fundul borcanelor sterilizate se aseaza patrunjel si usturoi tocat, apoi vinetele, iarasi patrunjel si usturoi, iar apoi ardei.Alternează straturi până când borcanul este plin.
Rulam capacele borcanelor, le intoarcem si dupa ce s-au racit, le punem deoparte pentru depozitare.