Orice bucătar cunoaște regula principală: calitatea finală a kebabului depinde nu numai de tehnologia cărnii și de gătit, ci și de marinată..
O marinadă bună va face carnea mai moale, mai frageda, mai suculentă și mai aromată..
O marinadă de proastă calitate, dimpotrivă, poate face kebab-ul practic necomestibil, avertizează expertul culinar al revistei noastre, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
Utilizarea oțetului în prepararea unui fel de mâncare popular din carne merită un subiect separat.A fost folosit pentru marinată încă din vremea sovietică.
Merită să adăugați oțet la o marinadă la grătar?
Dacă atingem istoria culinară, atunci în timpul sovietic nu existau opțiuni alternative.Prin urmare, bucătarii și gospodinele foloseau oțet pentru marinată doar pentru că practic nu existau alte modalități de a înmuia carnea.
Bucătarii moderni recomandă să nu adăugați oțet.Această componentă poate face chiar uscată carnea scumpă și de înaltă calitate.
Ar trebui înlocuit cu vin sau sos de soia.Aceste ingrediente pentru marinată vor face doar kebab-ul mai bun.