Există mai multe motive pentru care grădinarii individuali evită îngrășămintele minerale.Cele mai populare sunt daunele pentru sănătate și deteriorarea calității solului.
În ceea ce privește ultimul argument, grădinarii de legume se tem de creșterea acidității solului.
Merită să ne fie frică de îngrășămintele minerale, scrie Aif.ru cu referire la un expert.
Îngrășămintele minerale sunt dăunătoare?
Aditivii minerali ar trebui combinați în mod ideal cu îngrășămintele organice.
O supradoză de minerale amenință într-adevăr să degradeze solul, făcându-l să-și piardă capacitatea de a se regenera.
Adevărul despre aciditate
Nici îngrijorările privind aciditatea solului nu sunt nefondate.
Acest lucru se poate întâmpla cu dependența atât de îngrășămintele azotate, cât și de gunoiul de grajd proaspăt sau de gunoiul de pasăre.
În fiecare dintre aceste cazuri doza trebuie respectată cu strictețe.
Poate fi corectată?
Dar chiar dacă se face o eroare de calcul, solul din grădina de legume poate fi salvat.
În caz de aciditate crescută, se poate introduce cenușă de lemn, care, cu toată simplitatea ei, face față perfect problemei.
Mai devreme v-am spus cum folosesc coacăzele cultivatorii experimentați de daci.