Sezonul de pepene verde se apropie de sfârșit, așa că este timpul să vă bucurați de gustul preferat al fructelor suculente..
Dacă v-ați săturat de acești pepeni și ați încercat deja tot felul de smoothie-uri, verdețuri, salate și alte feluri de mâncare care conțin pepene, încercați o altă soluție non-standard – friptura de pepene verde..
O expertă din publicația rețelei BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova, a vorbit despre cum să surprinzi oaspeții și membrii familiei.
Pe langa pepene verde, vei avea nevoie de miere, ulei de masline, otet balsamic, sare si piper.
Primul pas este să tăiați pepenele verde – încercați să decupați chiar dreptunghiuri din pulpă, a căror grosime este de aproximativ 3 cm.
Următorul pas este să pregătiți marinada, pentru care trebuie să amestecați miere, ulei, oțet și condimente.
Când totul este gata, puneți pepenele verde în sosul rezultat timp de 20 de minute.
După acest timp, încălziți tigaia pentru grătar și puneți pe ea fripturile de pepene verde.Prăjiți la foc mediu pe fiecare parte până când vedeți dungi aurii pe pulpa roșie de pepene verde.