Pentru mulți grădinari – în special începători – problema hrănirii usturoiului după îndepărtarea săgeților este foarte relevantă.’.
Există un remediu care va stimula buna creștere a plantei și va influența favorabil depozitarea legumei.
Baza unui astfel de remediu este potasiul, ‘responsabil’ de imunitate, adică de prevenirea bolilor.
Potasiul este, de asemenea, responsabil pentru depozitarea corectă a legumei și îi conferă și aromele pe care le iubim cu toții atât de mult.
Prin urmare, grădinarii experimentați nu sunt zgârciți cu ‘tratamentul’ pentru usturoi sub formă de sulfat de potasiu – acesta este ușor absorbit de rădăcinile plantei și bine diluat în apă.
În plus, îngrășământul are aproximativ 17 % sulf și 3 % magneziu (potasiu 45 %), de asemenea foarte util pentru usturoi.
Iată ce facem: o lingură de sulfat de potasiu se adaugă la 10 litri de apă, apoi soluția se toarnă 2 metri pătrați de paturi cu usturoi.metri de pat cu usturoi.
Apoi se presară patul cu cenușă – 5-6 linguri pe metru pătrat.
De ce este necesară cenușa? Pentru că de fiecare dată când udați sau plouă, cenușa eliberează nutrienți care sunt absorbiți de rădăcinile usturoiului.
În plus, cenușa întărește imunitatea plantelor și reduce activitatea sporilor fungici din grădina de legume.
Persoanele avizate spun că producția de usturoi poate fi crescută cu 15-20 la sută numai cu cenușă.
Mai devreme v-am spus ce să plantați după recoltarea usturoiului de iarnă.