Un produs numit fum lichid este folosit de bucătari pentru a da unei mâncăruri o aromă de fum.
Adevărat, puțini oameni îl folosesc – de teamă că poate dăuna sănătății.Dacă este adevărat sau nu – știe expertul ediției online BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova.
Cum se face fumul lichid
Pentru a face fum lichid, trebuie să ardeți lemn și să treceți fumul rezultat prin apă.
Lichidul din acest proces nu este doar un solvent, ci și un purificator: rășinile nocive insolubile și benzapirenul sunt eliminate cu ajutorul apei.
Urmează alte etape de purificare și filtrare, iar producătorii ajung la o soluție clară, lipsită de majoritatea substanțelor nocive.
Cu toate acestea, împreună cu rășinile, se pierd și o parte din substanțele aromatizante, astfel încât cu fumul lichid, din păcate, nu va fi posibil să se recreeze 100% efectul fumatului natural.
Dacă fumul lichid este dăunător
Dacă se face o comparație corectă între fumatul natural și cel artificial, avantajul rămâne la a doua opțiune.
Mai devreme v-am vorbit despre secretele umflării și moliciunii frigăruilor.