Bucătarii experimentați respectă reguli stricte pentru manipularea ouălor, pentru a elimina orice surpriză neplăcută în farfurie.
Dacă doriți ca omleta sau omleta dumneavoastră să iasă perfectă și fără ‘incluziuni’ străine, ascultați sfaturile expertului ediției online a BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova.
În acest articol, vom discuta despre unul dintre aspectele cheie ale mâncărurilor cu ouă – metoda corectă de spargere a ouălor.
De ce nu trebuie să spargeți niciodată ouăle cu un cuțit
Bucătarii profesioniști nu își vor permite niciodată să folosească un cuțit, o furculiță sau marginea ascuțită a unei farfurii sau a unei tigăi pentru a sparge.
Ideea este că o lovitură directă împotriva unei suprafețe ascuțite determină apariția unei fisuri uriașe în coajă, iar pelicula protectoare este deteriorată.
Vă veți trezi cu bucăți de coajă sau resturi mici în recipientul cu ouă sparte – cu siguranță le veți simți crunchind pe dinți în timp ce vă începeți masa.
De aceea este strict interzis personalului din restaurantele care țin la reputația lor să spargă ouăle în acest fel.
Cum se sparge corect un ou
Profesioniștii culinari sparg un ou lovindu-l pe o suprafață plană a mesei.
În acest fel, ei obțin o spargere perfectă în centrul cojii, care poate fi desfăcută cu grijă și fără efort cu mâinile.
Ca urmare, chiar și cele mai mici particule de coajă sunt împiedicate să ajungă în farfurie, iar farfuria este perfectă.