Pentru a obține recolta de castraveți cât mai devreme posibil, aceștia sunt cultivați într-o seră..
Acolo se creează un microclimat favorabil pentru această cultură de legume, astfel încât creșterea și fructificarea au loc mult mai intens..
Singurul dezavantaj este că uneori gustul castraveților de seră poate fi amar.Acest lucru se întâmplă din diverse motive.
Cauzele amărăciunii
Dacă castraveții de seră încep să aibă un gust amar, cel mai probabil s-au făcut greșeli în respectarea regulilor tehnologiei agricole.
Cauzele posibile ale amărăciunii sunt următoarele.
• Udare insuficientă.
• Încălcarea regimului luminii.
• Aplicarea incorectă a îngrășămintelor sau lipsa totală de fertilizare.
• Stresul.
• Caracteristicile soiului.
Este de remarcat faptul că prezența amărăciunii în gust poate fi influențată de unul sau mai multe motive în același timp.
Metode de rezolvare a problemei
Pentru a scăpa de amărăciunea gustului, este necesar să se normalizeze respectarea regulilor tehnologiei agricole.
Este necesar să se ia măsuri care să vizeze eliminarea erorilor.
Regimul de udare trebuie normalizat.Această problemă ar trebui să fie ghidată de starea solului.
Excesul de umiditate va duce la boli fungice.Deficiența acestuia se manifestă prin amărăciune, precum și uscarea pulpei de castravete.
Pentru irigare, ar trebui să utilizați apă decantată la temperatura camerei.
Castraveții trebuie cultivați într-o zonă care primește lumina directă a soarelui în timpul zilei.
Fertilizarea trebuie distribuită uniform pe tot parcursul sezonului.
De asemenea, ar trebui să evitați situațiile stresante, de exemplu, expunerea castraveților la secetă prelungită sau lipsa ventilației în seră.
Este necesar să alegeți soiuri dulci de castraveți.
Dacă urmați aceste recomandări simple, castraveții de seră vor fi întotdeauna dulci, suculenți și aromați.