Când gătesc cartofi fierți, mulți bucătari experimentați aruncă o felie de lămâie în apa clocotită.
Acest lucru se face pentru a crea un mediu acid.Dar de ce are nevoie o plantă de noapte de acesta din urmă?.
La această întrebare a răspuns Iulia Arkhipova, expert al ediției rețelei Belnovosti în domeniul bucătăriei, bucătar, brutar de categoria a patra.
De ce se fierb cartofii cu o felie de lămâie
Aproape niciunui gurmand nu-i vor plăcea cartofii apoși și prea fierți.
Pentru a evita acest neajuns culinar, apa ar trebui să fie puțin acidificată.
De îndată ce lichidul din oală fierbe, aruncați în el o felie de lămâie (o bucată este suficientă pentru un litru și jumătate de apă).
Adaosul acid va asigura că cartofii își păstrează forma, nu se sparg, nu se coc prea mult, nu se desfac sau nu devin apoși și fără gust.
Și nu trebuie să vă temeți că lămâia va strica felul de mâncare.
Dimpotrivă, o felie de citrice va ‘da’ cartofilor fierți o notă de aromă interesantă, care cu siguranță va fi pe placul multor iubitori de mâncare bună.Nu ezitați să o încercați!