Când fac supă, mulți bucătari folosesc un aditiv foarte interesant.
Se referă la o masă care conține două produse: făină de grâu și unt..
Amestecul unt-făină dă supei o consistență perfectă și o aromă mai strălucitoare.
Iulia Arkhipova, bucătăreasă și brutar din categoria a patra, a povestit despre un truc culinar interesant.
Cum să prepari corect amestecul de unt și făină
Luați un recipient mic, dar suficient de adânc și puneți în el o lingură de unt înmuiat.
În același loc, trimiteți o cantitate similară de făină.
Se amestecă bine conținutul recipientului și se toarnă masa rezultată cu bulion rece (4 linguri vor fi suficiente.л.).
Se amestecă din nou amestecul până când acesta nu are cocoloașe.
Lichidul rezultat trebuie turnat în supa de gătit.Acest lucru ar trebui făcut cu aproximativ un sfert de oră înainte de sfârșitul gătitului.
Ce efect va avea adaosul asupra supei
Untul și făina vor face vasul mult mai gros și mai consistent.
În plus, supa va ieși foarte apetisantă.
Punct important: nu adăugați amestecul de ulei și făină la primul fel de mâncare, care conține cereale și paste.
Dar utilizarea acestui aditiv în prepararea oricărei alte supe este numai binevenită.