Mulți oameni cred că prăjirea cepei este cea mai simplă sarcină culinară, căreia chiar și o persoană fără experiență o poate face față cu ușurință..
Totuși, ceapa fiecăruia iese diferit..
Merită să înțelegem că calitatea întregului fel de mâncare va depinde în mare măsură de această componentă, spune bucătarul Yulia Arkhipova, expertul culinar al revistei noastre.
Prin urmare, unele gospodine cu experiență introduc componente suplimentare speciale în procesul de prăjire a cepei.
Ce dă?
Rolul sifonului
Dacă adăugați doar un praf de sifon, ceapa prăjită se va transforma literalmente.Leguma va avea o culoare frumoasă și o aromă foarte plăcută.
De asemenea, sifonul neutralizează mirosul specific al cepei.
De ce să adaugi zahăr?
Dar acest truc culinar vă va permite să vă răsfățați cu ceapă adevărată caramelizată, care va deveni „punctul culminant” al oricărui fel de mâncare.
Este suficient să adăugați o jumătate de linguriță de zahăr pentru un efect pozitiv.
Pe lângă zahărul obișnuit, puteți adăuga și zahăr brun din trestie.