Bucătarii profesioniști adaugă puțină apă în tigaie atunci când prăjesc ouă omletă.
Acest lucru vă permite să obțineți ouă omletă perfecte.Să vă spunem cum funcționează și cum să aplicați corect acest lifehack.
De ce să adăugați apă atunci când prăjiți ouă omletă
Dacă turnați puțină apă în tigaie, ouăle vor fi aburite.
Albușul și gălbenușul vor ajunge la consistența potrivită în doar câteva minute, vasul va fi perfect.
O peliculă albă subțire va apărea pe suprafața gălbenușului pentru a indica faptul că ouăle sunt complet gătite.
Există două moduri de a adăuga apă atunci când prăjiți ouăle omletă.Prima presupune prăjirea într-o cantitate mică de ulei vegetal și adăugarea de apă după ce proteinele încep să se coaguleze.După adăugarea apei, tigaia trebuie acoperită cu un capac.
A doua opțiune este de a adăuga apă la începutul prăjirii.Se toarnă apă în tigaie astfel încât să acopere fundul cu un strat subțire, se aduce la fierbere, se sparg ouăle, se reduce focul, se acoperă tigaia cu un capac.