Cotletele apar pe mesele noastre cu o regularitate de invidiat..
Din acest motiv, experta publicației din rețeaua BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova, are o întrebare: de ce nu știu toate gospodinele că poți face un fel de mâncare și mai gustos și mai apetisant datorită amidonului cel mai comun?.
Să aflăm împreună de ce să includem acest ingredient neașteptat în cotleturile tocate.
Înlocuirea ouălor
Uneori, din cauza ouălor adăugate în carnea tocată, aceasta devine prea lichidă, iar cotleturile devin prea dense.
Amidonul nu are astfel de dezavantaje: ține carnea împreună, împiedicând cotleturile să se destrame în timpul procesului de prăjire, iar acestea rămân moi, suculente și nu își pierd forma.
Ele durează mai mult
Potrivit bucătarilor care folosesc în mod activ amidonul atunci când pregătesc cotlet, acestea rămân proaspete câteva zile.În tot acest timp preparatul nu își pierde din calitate și își păstrează aroma.
Se dovedesc mai gustoase și mai suculente
Datorita faptului ca, cu ajutorul amidonului, umezeala ramane in interiorul cotletelor, acestea ies mult mai suculente si mai apetisante.
Cât amidon trebuie adăugat?
Pentru fiecare 500 g de carne tocată sunt necesare 3-4 linguri de amidon, care poate fi fie porumb, fie cartof.