Există suficient stres și bătaie de cap în viața noastră de zi cu zi – așa că de ce să ne stresăm suplimentar din cauza unor probleme minore de gospodărie.
Pentru a economisi timp și nervi în timp ce faceți treburile zilnice în bucătărie, folosiți sfaturile expertului ediției online BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova.
Fulgii de ovăz împotriva mirosului
Fulgii de ovăz sunt renumiți pentru proprietățile lor absorbante, așa că, dacă vă confruntați cu problema mirosului urât din frigider, puneți un castron de fulgi de ovăz în frigider.
Păstrarea pâinii
Pentru a păstra produsele de panificație moi și apetisante cât mai mult timp posibil, încercați să puneți o spatulă de lemn în coșul pentru pâine.Prin utilizarea lemnului, veți putea menține nivelul optim de umiditate în interiorul recipientului, iar pâinea va rămâne proaspătă ceva mai mult timp.
Ulei pentru mașina de tocat carne
Dacă trebuie să tocați carne tare cu o mașină de tocat carne sau dacă mașina nu este suficient de puternică, lubrifiați șurubul cu ulei vegetal – acest lucru va face mai ușoară și mai rapidă trecerea alimentelor prin mașina de tocat.
Depozitarea usturoiului
Pentru ca usturoiul să nu se strice, depozitați-l într-o pungă la care adăugați sare și infuzie uscată de ceai.Aceste componente previn putrezirea și formarea mucegaiului.
Laptați cartofii
Nu vrei ca cartofii tăi feliați să se întunece? Adăugați câteva linguri de lapte în apa în care se află cartofii – în acest fel tuberculii decojiți vor rămâne ușori și apetisanți până în momentul gătitului.
Mai devreme v-am spus cum să faceți un pilaf de paste.