Înainte de a mânca roșii tăiate, mulți gurmanzi scot semințele din fructe..
Așa fac oamenii care cred că bucățile de roșii ar trebui să fie cât mai dense posibil..
Destul de des, această tehnică culinară este folosită la prepararea salatei de legume.
Bucătarul îndepărtează cea mai moale parte a fructelor în avans, astfel încât vasul să nu devină „umed”.
Cu toate acestea, Yulia Arkhipova, expertă în publicația online Belnovosti în domeniul gătitului, un bucătar și un brutar de clasa a patra, nu recomandă să facă acest lucru.
De ce nu ar trebui să eliminați semințele din roșii
Faptul este că partea fructului în care se află semințele este tocmai cea mai parfumată.
De aceea este o prostie sa lipsesti rosiile de partea cea mai suculenta.
În plus, semințele sunt o sursă a unei cantități considerabile de compuși benefici organismului.
Singurul caz în care ar trebui să tăiați semințele din roșii este dacă există o instrucțiune corespunzătoare în rețetă.
De exemplu, atunci când se prepară ouă în stil napolitan, roșiile trebuie totuși să scape de partea cea mai suculentă.