AcasăMâncareDe ce nu poți reîncălzi supa: din ignoranță, multe gospodine fac această...

De ce nu poți reîncălzi supa: din ignoranță, multe gospodine fac această greșeală

În multe familii, în special cele mari, supa se gătește câteva zile deodată..

Cu toate acestea, experta publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, nu recomandă să facă acest lucru și dă mai multe motive ca argument împotriva..

Ar trebui să începem cu faptul că, atunci când este încălzit, felul de mâncare nu mai este la fel de apetisant și de atractiv în comparație cu felul în care era proaspăt.

Legumele, cerealele, pastele și leguminoasele devin fierte, iar bulionul devine tulbure.

Dar acest lucru nu este atât de rău: primele feluri încălzite devin adesea nesigure pentru sănătate.

Riscul de otrăvire este deosebit de mare dacă supa este păstrată caldă câteva ore – multe gospodine lasă tigaia pe aragaz până se răcește complet înainte de a o pune la frigider.

Dacă aveți un obicei similar, încercați să scăpați de el cât mai curând posibil – acest sfat este deosebit de relevant pe vreme caldă.

Chestia este că bulionul de carne, pește sau pui servește ca mediu nutritiv excelent pentru agenții patogeni, care încep să se înmulțească activ la temperaturi de la 5 la 65 de grade.

În fiecare minut, numărul microbilor crește și, odată cu acesta, riscul de a suferi de stomac deranjat sau intoxicație alimentară.

Andreea Dumitrescu
Andreea Dumitrescu
Sunt Andreea Dumitrescu, pasionată de sănătate, frumusețe și echilibru interior. În această rubrică, voi împărtăși cu voi secretele unui stil de viață sănătos și armonios. Fiecare articol este o invitație de a descoperi cum putem trăi mai bine, mai frumos și mai echilibrat. Vino să ne bucurăm împreună de fiecare pas pe acest drum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare

Cum să depozitați corect usturoiul: grădinarii experimentați au enumerat condițiile importante.

După ce recoltarea usturoiului este finalizată, este necesar să se asigure produsului condițiile corecte de stocare. Acest lucru vă va garanta că vă...

Poți să scapi de mirosul de șoareci din casă: un mod eficient – locuitorii dacha îl vor adora.

Odată cu venirea frigului rozătoarele se grăbesc să se apropie de case și dependințe în speranța că vor găsi ceva cu care să...

Dacă paturile trebuie să fie săpate din nou toamna: o veste excelentă, dar nu pentru toți legumicultorii.

Una dintre eternele conflicte dintre daci și legumicultori este dacă trebuie sau nu săpate din nou paturile toamna, după recoltare. Merită să pierzi...

Cum să stoarceți până la ultima picătură de nectar dintr-o lămâie: acest truc este folosit de barmani.

Sucul de lămâie este unul dintre cele mai răspândite ingrediente în bucătărie, cu aroma sa strălucitoare și numeroase caracteristici benefice. Cu toate acestea,...

Comentarii recente