În multe familii, în special cele mari, supa se gătește câteva zile deodată..
Cu toate acestea, experta publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Iulia Arkhipova, nu recomandă să facă acest lucru și dă mai multe motive ca argument împotriva..
Ar trebui să începem cu faptul că, atunci când este încălzit, felul de mâncare nu mai este la fel de apetisant și de atractiv în comparație cu felul în care era proaspăt.
Legumele, cerealele, pastele și leguminoasele devin fierte, iar bulionul devine tulbure.
Dar acest lucru nu este atât de rău: primele feluri încălzite devin adesea nesigure pentru sănătate.
Riscul de otrăvire este deosebit de mare dacă supa este păstrată caldă câteva ore – multe gospodine lasă tigaia pe aragaz până se răcește complet înainte de a o pune la frigider.
Dacă aveți un obicei similar, încercați să scăpați de el cât mai curând posibil – acest sfat este deosebit de relevant pe vreme caldă.
Chestia este că bulionul de carne, pește sau pui servește ca mediu nutritiv excelent pentru agenții patogeni, care încep să se înmulțească activ la temperaturi de la 5 la 65 de grade.
În fiecare minut, numărul microbilor crește și, odată cu acesta, riscul de a suferi de stomac deranjat sau intoxicație alimentară.