Când o gazdă vrea să servească la cină un fel de mâncare rafinat de calitate restaurant, mâna ei se întinde involuntar după ulei de măsline, și nu doar obișnuit, ci și un valoros extract de primă presă..
Dacă intenționați să utilizați produsul pentru, de exemplu, a îmbrăca o salată, nu este nimic criminal în asta..
Dar dacă intenționați să ungeți o tigaie cu ulei, este mai bine să renunțați la idee, sfătuiește expertul publicației rețelei BelNovosti, bucătăreasa Yulia Arkhipova.
Poate credeți că prăjirea în ulei de măsline îmbunătățește gustul preparatului, dar de fapt poate fi dăunătoare sănătății dumneavoastră.
Chestia este că uleiul de măsline extravirgin are un punct de fum de aproximativ 170 de grade.
Aceasta înseamnă că la această temperatură, în grăsime se formează substanțe cancerigene, stricând gustul alimentelor și periculoase pentru organism.
Având în vedere faptul că mâncarea începe să se prăjească la o temperatură de 140-150 de grade, puteți găti într-un astfel de ulei cu o mică avertizare – trebuie să faceți acest lucru rapid, în timp ce monitorizați în mod constant fumul.
Dar este mai bine să nu-ți asumi riscuri și să folosești ulei rafinat obișnuit pentru prăjit.