Rezidenții de vară sunt gata să folosească nu numai deșeurile alimentare, ci și proviziile alimentare ca îngrășământ..
Hrănirea cu drojdie este deja o etapă trecută pentru mulți.Există un motiv să luăm în considerare în detaliu îngrășământul făcut din pâine..
Vă vom spune cum se prepară îngrășământul și cum este utilizat.
Cum se prepară îngrășământ
Va trebui să umpleți orice recipient potrivit cu pesmet uscat până la 2/3 din volum.
Apoi umpleți cu apă caldă și acoperiți recipientul cu un capac, lăsându-l cald timp de două săptămâni.
Când infuzia a fermentat, trebuie filtrată și soluția rezultată diluată cu apă în raport de 1:10.
Se spune că aici poți adăuga un pahar de frasin de lemn.Dar după filtrare, concentratul de cenușă de pâine este diluat de cinci ori.
Cum se utilizează
Roșiile și castraveții încep să fie hrăniți cu tinctură de pâine în timpul înfloririi și apariției ovarelor.
Un tufiș de castraveți va necesita 0,5 litri de îngrășământ gata preparat.Roșiile necesită aproximativ un litru de aditiv.
Fertilizarea se efectuează după udare, iar apoi udarea se repetă cu apă curată și solul este afânat.Intervalul dintre hrăniri este de 10 zile.
Locuitorii de vară susțin că beneficiile îngrășământului pentru pâine sunt evidente și totul pentru că drojdia este folosită la coacerea pâinii.
Cu toate acestea, scepticii nu cred în puterea drojdiei ca nutrient și, de asemenea, amintesc că, atunci când este coaptă, drojdia își pierde proprietățile și devine și mai puțin eficientă ca îngrășământ.
Experții vă reamintesc, de asemenea, că remediile populare nu pot înlocui îngrășămintele complexe, minerale și chiar organice.
Anterior, v-am spus cum să aveți grijă de caprifoi după recoltare.