Un mod neobișnuit de a mânca pepene verde este popular în Japonia..
Înainte de a savura pepeni, unii locuitori ai Țării Soarelui Răsare stropesc pulpa dulce cu sare..
Apropo, acesta este motivul pentru care în magazinele japoneze o pungă de condimente albe poate fi inclusă cu un pepene verde.
La prima vedere, combinația „pepene verde + sare” este ciudată.Dar nu te grăbi să tragi concluzii.
De ce să presari sare pe pepene verde?
O cantitate mică de sare ajută la evidențierea aromei dulce.
Dovada este prezența unei delicatese atât de populare precum caramelul sărat, își amintește Yulia Arkhipova, expertă în publicația online Belnovosti în domeniul gătitului, bucătar și brutar de clasa a patra.
Înainte de a mânca, pepenele verde poate fi ușor sărat.
Cuvântul cheie este „puțin”.Un praf mic pentru fiecare bucată mare de pepene verde va fi suficient.
Este foarte posibil să vă placă foarte mult pulpa sărată.
Cu toate acestea, este posibil ca rezultatele experimentului gastronomic să vă dezamăgească.
Merită să subliniem că chiar și în Japonia există mulți oameni care nu înțeleg cum se poate mânca pepene verde cu sare.
Totuși, merită să încerci o dată.Dacă ești încântat?