Prepararea băuturilor din ceai poate fi numită o adevărată artă, deoarece această tradiție are o istorie veche de secole.’.
Cu toate acestea, nici până astăzi ceaiul nu își pierde relevanța: este una dintre cele mai populare băuturi ale planetei.
Unora le place să se bucure pur și simplu de aroma nobilă a ceaiului, în timp ce alții încearcă să găsească combinații neobișnuite cu ajutorul aditivilor.Uneori se găsesc recomandări foarte ciudate pentru prepararea băuturii.
De exemplu, în perioada sovietică, bucătarii obișnuiau să adauge sifon la băutură, amintește un truc interesant al bucătarilor din trecut, expertul revistei noastre în domeniul gătitului bucătăreasa Julia Arkhipova.
De ce se introduce sarea în ceai?
După cum se pare, acest truc neobișnuit are, de asemenea, propria sa rațiune și motivație de utilizare.Uneori constatăm că băutura se dovedește a fi prea amară.
Unii oameni încearcă să o dilueze cu apă, dar aroma ceaiului este redusă.
În schimb, merită să adăugați puțină sare direct în ceașcă.
Nu va fi nici urmă de aromă amară.