Cei care folosesc un aparat pentru a face cafea trebuie doar să urmeze instrucțiunile incluse cu acesta pentru a obține o băutură gustoasă și aromată..
Dar dacă preferați cafeaua preparată într-un turc (cezve), atunci expert al publicației rețelei BelNovosti, bucătarul Iulia Arkhipova vă sfătuiește să monitorizați cu atenție timpul și temperatura – rezultatul final depinde foarte mult de acești parametri.
Cât timp se prepară cafeaua turcească
Pentru a face cafea într-un cezve, puneți mai întâi fasole măcinată și zahăr în ea.După aceasta, umpleți recipientul cu apă, astfel încât lichidul să ajungă în partea cea mai îngustă a gâtului, apoi trimiteți-l la aragaz, pornind la foc mic.
La prepararea cafelei turcesti, retetele turcesti folosesc in mod traditional un raport de 1 gram de pulbere proaspat macinata la 10 mililitri de apa.
Se adaugă zahăr după gust.
Când vedeți spumă la suprafață, scoateți imediat Turcul de pe foc și așteptați 1-2 minute să se răcească cafeaua.
După timpul specificat, puneți cezve înapoi pe aragaz și repetați întregul ciclu de două ori.