Roșiile ideale dintr-un borcan ar trebui să aibă un gust ușor dulce, în funcție de marinată.Pentru a-l pregăti, trebuie să urmați cu strictețe rețeta și tehnologia..
Această rețetă a câștigat popularitate printre gospodinele sovietice, iar cusăturile puteau fi păstrate la temperatura camerei..
Experta revistei noastre, Iulia Arkhipova, o bucătăreasă și brutar de rangul a patra, ne-a spus cum să murăm roșiile perfecte pentru iarnă.
Veți avea nevoie de:
Cum să gătești
1.Spălați roșiile și străpungeți-le cu o furculiță sau o scobitoare (coaja nu va izbucni din marinada fierbinte).
2.Pune frunzele de cirese si coacaze, usturoiul tocat, ceapa taiata rondele, umbrelele de marar si apoi rosiile pe fundul unui borcan curat de 3 litri.
3.Cand este gata se toarna peste tot apa clocotita, se lasa 8-10 minute, se toarna apa intr-o craticioara, se aduce la fiert, se adauga otet, sare si zahar.
4.Borcanele se umplu cu marinata fierbinte, se ruleaza, se intorc si se lasa acoperite pana se racesc.
După aceea, îl puteți pune deoparte pentru depozitare.