Varza este una dintre cele mai populare legume din lume, care este folosită în bucătăria diferitelor țări și este baza multor feluri de mâncare.
Dar mulți oameni se întreabă dacă varza trebuie spălată înainte de a fi gătită.
Cu ajutorul unui expert de la ediția online BelNovosti, bucătarul Yulia Arkhipova a rezolvat această întrebare și a aflat cum să pregătească corect varza pentru utilizare.
Pe scurt, da, orice fel de varză trebuie spălată.
Cum să spălați varza în mod corespunzător
Înainte de a trimite broccoli, varză albă sau conopidă sub apă curentă, trebuie să îndepărtați frunzele superioare murdare sau deteriorate.
Dacă fructul are o conopidă, separați-o în buchețele individuale – acestea trebuie spălate sub jet de apă.
Dacă doriți să obțineți o curățare și mai completă, folosiți o soluție de oțet din 1 parte oțet și 3 părți apă, în care să înmuiați varza timp de 10-20 de minute.
După o astfel de ‘baie’ cu oțet, varza trebuie clătită bine în apă curată.
În acest fel veți scăpa cu siguranță de gândaci și alte insecte, dacă acestea au fost prezente în varză.
Anterior, am împărtășit o rețetă de dulceață-jeleu de post din cireșe.